duurzaamheid heeft ook een prijs

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 20:04

Een week of twee geleden reed ik vol goede moed naar de Morrensteeg in Kampen om een oude salontafel van 96x96 cm op te halen. Ik had op voorhand goed (ahum) uitgerekend of dat wel in mijn auto zou passen en ja hoor dat zou allemaal net lukken. De salontafel was echter hoger dan verwacht en om die reden paste deze toch net niet in mijn auto.

De vrouw bij wie ik de salontafel zou ophalen was al op leeftijd en ging er natuurlijk van uit dat ik deze in mijn eigen woonkamer zou neerzetten. Bij sommige mensen zeg ik eerlijk wat ik met de salontafel ga doen. Bij andere mensen waaronder deze mevrouw doe ik dat niet. Het vergt enige mensenkennis te bepalen in welke situatie wat te doen.

Geluk bij een ongeluk was dat ik helaas niet bij mevrouw voor de deur kon parkeren (ze woonde in een steeg) dus toen ik alle spullen naar de auto had gebracht was ik gelukkig niet meer in het zicht van de woning van mevrouw. Gereedschap had ik ook niet bij me (dat was een hele wijze les) en ik wilde de salontafel natuurlijk koste wat kost meenemen.

Dus daar stond ik dan met een grote salontafel en een iets te kleine auto danwel achterbak langs de Burgwal in Kampen terwijl de ene na de andere auto en fietser me passeerde. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de salontafel op zijn kop op straat te leggen en met een paar ferme en rake trappen de poten onder de salontafel vandaan te schoppen.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik van het tafelblad het bedrijfslogo gemaakt voor één van mijn opdrachtgevers in3 van mijn databedrijf de3ds (het object is overigens nog niet af). Van de vier tafelpoten maakte ik een prachtig object van Zlatan Ibrahimovic dat inmiddels is afgeleverd op de Via Putignani in Bari (Italië).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.