hou2use ~ duurzame kunst, persoonlijke cadeaus en creatieve workshops met verfresten op afvalhout


blogs

Op deze pagina vertellen wij af en toe het hele verhaal rondom één van onze wandobjecten d.w.z. waar is het van gemaakt, op welke foto is het gebaseerd, voor wie is het gemaakt of door wie is het gekocht en waar is het komen te hangen? Op deze manier komt de wijze waarop wij het liefst werken het mooist tot uiting. Storytelling heet dat met een mooi woord!

duurzame kunst ... hoe doe je dat?

Ongeveer een jaar geleden begonnen wij met ons duurzame initiatief hou2use: betaalbare kunst en persoonlijke cadeaus op gebruikt en afgedankt hout. We zijn inmiddels een jaar verder en er is ongelooflijk veel gebeurd. Dat zal de trouwe volgers van onze social media kanalen niet zijn ontgaan. Ook al staat en valt ons concept bij het thema duurzaamheid, in de beginfase lukte het ons niet altijd om daar maximaal op in te zetten. Nu de storm wat is gaan liggen en we in iets rustiger vaarwater zijn beland hebben we de handschoen opgepakt om nog weer een beetje duurzamer te worden dan we al waren. We proberen dit in alle facetten van de totstandkoming van onze kunst te doen d.w.z. bij het ophalen van hout tot het scheiden van restafval. In deze blog laten we u zien en leggen we u uit hoe we daar concreet handen en voeten aan geven.

Lees meer »

de kunst achter een portret op hout

Sinds ongeveer zes maanden d.w.z. vanaf november 2020 hou ik mij actief - en ik mag wel zeggen intensief - bezig met het maken van duurzame, betaalbare en persoonlijke kunst op gebruikt of afgedankt hout. Voor mijn omgeving was dit een nogal onverwachtse carrière "switch", al moet ik zeggen dat de term carrière "move" de lading echt veel beter dekt. Want ik ben ook nog altijd een wiskundige, een analist en zo je wilt een data scientist in hart en nieren. Maar daarnaast kan (en raak!) ik mijn creativiteit dus niet enkel meer kwijt in cijfers, formules, tabellen en grafieken maar ook op hout.

Lees meer »

jack is vies dik

In het bedrijfsleven wordt een vervelende boodschap vaak zo voorzichtig en omslachtig mogelijk gebracht. Terwijl het juist veel beter en verstandiger is om direct heldere en duidelijke taal te spreken. Mensen houden er eenvoudigweg niet van om als kleuters behandeld te worden. Net zomin als dat baby's graag met "poekie poekie" worden toegesproken, alleen zijn die nog niet in staat om al iets terug te zeggen. Dat scheelt natuurlijk al een hoop maar lost tegelijk dus ook niks op.

Lees meer »

wie goed doet goed ontmoet ...

Gisteravond (zondag) was ik even op bezoek bij Kim van der Wiel en Nina Slagt, twee dames uit Zwolle die samen een locaal en duurzaam initiatief zijn begonnen (bier & wielen) vanuit hun passie voor lekkere biertjes en fietsen. Niet noodzakelijk in deze volgorde overigens maar dat laat ik even in het midden. Ik kwam ze toevallig tegen op Facebook via een gedeelde connectie. Kim en Nina werken beiden in loondienst maar zochten daarnaast iets wat echt van hun zelf is en waarvan hun hart nog wat sneller gaat kloppen. Het was en werd een leuk gesprek met veel raakvlakken. Na afloop kreeg ik drie heerlijke exclusieve biertjes mee uit hun assortiment en later op de avond nog een leuke foto van waar ze het hadden neergezet.

Lees meer »

duurzaamheid heeft ook een prijs

Een week of twee geleden reed ik vol goede moed naar de Morrensteeg in Kampen om een oude salontafel van 96x96 cm op te halen. Ik had op voorhand goed (ahum) uitgerekend of dat wel in mijn auto zou passen en ja hoor dat zou allemaal net lukken. De salontafel was echter hoger dan verwacht en om die reden paste deze toch net niet in mijn auto.

Lees meer »

hou2use en monica_fotografie vinden elkaar

Via Instagram kwamen wij in contact met Monica uit Coevorden. Zij is nog niet zo lang geleden begonnen als fotografe. Wij vroegen haar of wij haar foto's mochten gebruiken om mee te oefenen. Van het een kwam het ander. Het begon met een foto van haar vriend op zijn motor en onlangs hebben wij een vriendin haar met haar paard op hout vereeuwigd.

Lees meer »