wie goed doet goed ontmoet ...

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 22:44

Gisteravond (zondag) was ik even op bezoek bij Kim van der Wiel en Nina Slagt, twee dames uit Zwolle die samen een locaal en duurzaam initiatief zijn begonnen (bier & wielen) vanuit hun passie voor lekkere biertjes en fietsen. Niet noodzakelijk in deze volgorde overigens maar dat laat ik even in het midden. Ik kwam ze toevallig tegen op Facebook via een gedeelde connectie. Kim en Nina werken beiden in loondienst maar zochten daarnaast iets wat echt van hun zelf is en waarvan hun hart nog wat sneller gaat kloppen. Het was en werd een leuk gesprek met veel raakvlakken. Na afloop kreeg ik drie heerlijke exclusieve biertjes mee uit hun assortiment en later op de avond nog een leuke foto van waar ze het hadden neergezet.

Toen ik ze via Messenger een berichtje stuurde dat ik ze graag hun (fraaie) bedrijfslogo op hout zou willen aanbieden waren ze allereerst blij maar toch ook wel verrast. Ze begrepen eerlijk gezegd niet waarom ik dat voor ze zou willen doen. Het idee dat je zomaar iets krijgt schrok ze bijna afAls gezegd ... via een gedeelde connectie (Linda) kwam hun kersverse bedrijfje toevallig op mijn tijdlijn en het idee sprak me gelijk aan. Niet alleen vanwege mijn liefde voor speciaalbiertjes - aan fietsen heb ik namelijk een broertje dood - maar ook vanwege het duurzame karakter. Zij bezorgen hun bestellingen namelijk op de fiets!Ik vind het leuk om met mensen samen te werken en mensen waar ik kan te helpen. Hoe klein die bijdrage soms ook maar is. Daarnaast geloof ik in de kracht van interesse en positiviteit. Dus als ik met mijn enthousiasme voor hun idee die meiden nog een extra zetje in de goede richting kan geven dan stemt mij dat gelukkig. Daarnaast ben ik sowieso nog druk aan het experimenteren en met het vullen van onze website en ons portfolio. Dus als ik dan toch aan het werk ga dan kan ik toch maar beter andere mensen blij maken met mijn werk in plaats van zomaar "in het wilde weg" wat te gaan maken?

Ik heb inmiddels al een aantal objecten weggegeven aan mensen uit mijn netwerk of mensen die mij om wat voor reden dan ook raken, triggeren of inspireren. Ook maak ik soms werken van topsporters en via social media (meestal Instagram) laat ik ze dan weten dat ze het mogen hebben als ze dat leuk vinden. Meestal bereiken dat soort berichten de persoon in kwestie vaak niet eens - of in elk geval niet op de manier die ik zou hopen - maar soms is het wel degelijk raak. Het object bereikt dan de sporter zelf of iemand uit zijn of haar directe omgeving. Zo ook dit weekend.

Afgelopen zondag begon ik aan een object van Antoinette de Jong nadat zij het Europees Kampioenschap Allround Schaatsen op nogal indrukwekkende wijze had gewonnen. Deze getalenteerde schaatster heeft een tot de verbeelding sprekende rode haardos dus zij was een gewillig studieobject voor een oranje getinte plank die ik hier nog ergens had liggen. Het resultaat was bijzonder fraai - al zeg ik het zelf - dus deelde ik mijn object op Instagram waarbij ik het Instagram account van Antoinette de Jong tagde en natuurlijk ook een aantal relevante hashtags zoals #ekschaatsen en #ekallround toevoegde.


kunst op hout antoinette de jong resultaat

Al snel had ik een like van Thialf en een reactie van een zekere Coen die zei "ik zou hem graag aan Antoinette willen geven". Mijn eerste reactie was "ik ook haha ... maar jij hebt een relatie tot Antoinette dus?". En al snel daarna "oh ik zie nu pas je bio!". Hij kon er gelukkig wel om lachen. Voor de goede orde: Coen is de partner van Antoinette :-) Dus ik reageerde gelijk met een opmerking van de strekking "leuk ... ik stuur hem zsm naar je op" en kreeg als reactie "ik zal zorgen dat hij in de 'bubbel' terecht komt bij Antoinette en dat ze even een post doet op Insta!".

Kijk dat is nou mooi! Je geeft iets weg en je krijgt er iets voor terug. Geen vooropgezet plan gewoon de menselijke maat. Het klinkt misschien hoogdravend maar dat is wat de wereld momenteel een beetje mist. Dus zo'n ervaring als deze stemt mij gelukkig. En de gedachte dat mijn object over een tijdje ergens bij Coen en Antoinette in huis staat ook. Natuurlijk vind ik het leuk als ze via hun social media kanalen wat aandacht aan ons schenken en zit er ook wel een soort van idee achter het gratis weggeven van objecten. Maar het is zeker niet de primaire drijfveer. Dat is toch eerst en vooral het plezier dat ik aan het bedenken, maken en weggeven van zo'n object beleef.

Reactie plaatsen

Reacties

Erik
3 jaar geleden

Mooi Gerard, goed gedaan.

En..."Van een schouderklopje heeft nog nooit iemand een blessure gekregen." (Foppe de Haan).