niemand is ooit te oud om nog iets te leren

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 23:29
inspirational quotes never give up

“I have not failed. I've just found 10.000 ways that won’t work.” 💡 Thomas Edison

"Never, never, never give up." 💪🏻 Winston Churchill

"Je wordt beter door slechter te worden." ⚽️ Johan Cruijff


Het internet staat vol met inspirerende quotes. Toch is de wetenschap er niet van overtuigd dat ernaar luisteren wel altijd zo verstandig is. Zo toonde een studie in Psychological Science aan dat niet iedereen gebaat is bij zulke positieve uitspraken. Bij mensen met weinig zelfvertrouwen kunnen ze zelfs een averechts effect hebben. Zij gaan nog méér twijfelen aan zichzelf.

Ruim een maand geleden deelde ik op Facebook en LinkedIn een bijdrage waarin ik in alle eerlijkheid en met gepaste schaamte mijn eerste en met de kennis van toen gelijk ook laatste poging om een portret op hout te schilderen met mijn volgers op beide platforms deelde. Het resultaat was ronduit lachwekkend maar ik vond het veel te grappig om het niet te delen.

Inmiddels ben ik een aantal weken verder en kan ik in alle bescheidenheid maar toch met enige en ik denk toch ook wel gepaste trots onderstaand resultaat (let wel: foto rechts) met jullie delen. Het toont wat mij betreft weer eens aan dat niemand ooit te oud is om nog iets te leren en dat de aanhouder altijd wint. Voor wie dat nog niet uit eigen ervaring wist natuurlijk ;-)

portret schilderen op hout leercurve

Ik ben zo tevreden over het resultaat dat het nu mijn profielfoto is geworden en het kunstwerk inmiddels ter inspiratie op mijn thuiswerkplek hangt. Tegelijk besef ik ook dat ik nog een lange weg te gaan heb en nog heel veel moet leren. Ik prijs me gelukkig dat mijn werk altijd mijn hobby is geweest en ik zie het als een uitdaging om van deze hobby ook (deels) mijn werk te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.